fbpx

Mindenki másként sminkeli magát otthon és több módon is fel lehet tenni a sminktermékeket magadra. Ha eljutottál odáig, hogy mindenképp ecsettel szeretnéd megtenni ezt, de nem vásárolnál meg mindjárt egy sminkesnek való mennyiségű komplett ecsetkészletet (egyrészt mert nem tudod, mi mire való, másrészt nincsen rá több tízezer forintod), íme az 5 alapecset, amelyekkel indíthatod az új hobbidat:)

A legjobb eredményt mindenképp valódi szőr ecsetekkel tudod elérni, kivéve az alapozó ecseteket, azok lehetnek szintetikusak. Mindegyik ecsetnek megtalálod a szintetikus szőrből előállított olcsóbb verzióját is, de nem fogsz tudni vele olyan szépen dolgozni. Láttam már drogériákban szintetikus ecseteket olyan áron, amiért már valódi szőr ecsetet is vásárolhatsz, úgyhogy nézd meg jól, mit veszel!

A bejegyzés végén írok pár tippet, hol szerezd be az ecsetedet jó áron!

Lesz, aki nem ért egyet ezzel az összeállítással, de pontonként elmagyarázom, hogy miért jó mégis ez a készlet indulásnak:)

 1. Púder ecset
 2. Pirosító ecset
 3. Satírozó ecset
 4. Árnyékoló ecset
 5. Ferdén vágott szemöldök ecset (Jolly Joker)
 1. Púder ecset

A púdert – ha préselt, ha por állagú – nem igazán tudod szépen, vékonyan mással felvinni. Ha a célod az, hogy sok púdert rakj magadra vastagon, akkor használhatod a préselt púderekben található finom felületű szivacsot vagy bársony felületű korongot (mindegyik gyártó mást tesz bele). De a felesleg ‘lesöpréséhez’ mégiscsak kelleni fog a púder ecset.

 1. Pirosító ecset

Ha préselt pirosítót használsz és ez a legáltalánosabb, akkor szintén ecsettel tudod szépen feltenni és eloszlatni, elsatírozni az arcodon úgy, hogy egyenletes legyen, ne egy éles csíkban pompázzon az arcodon. Vannak már folyékony és krémes pirosítók is, igen, ezeket lehet kézzel is feltenni, nehéz is szépen eloszlatni és amint rátámaszkodtál egyszer az arcodra, máris foltos lesz. Fixáld transzparens púderrel. Nem ajánlom a szintetikus pirosító ecseteket, foltos lesz a végeredmény.

 1. Satírozó ecset

A szemhéjra feltett szemhéjpúdert tudod vele szépen elsatírozni, hogy ne maradjon éles vonal sehol. Akár a szélein, akár a színek találkozásánál, ha több színt használsz. Használhatsz ugyan fültisztítót is a satírozáshoz, az ecsettel azonban jobb eredményt lehet elérni. Az ecset belepréseli a szemhéjpúdert a bőrbe, míg a fültisztítóval nagyon ügyesen kell bánni, hogy ne szedd le azt, amit valójában csak satírozni szeretnél.

 1. Árnyékoló ecset

A szemhéjpúdert tudod felvinni a szemhéjadra ezzel az ecsettel, alternatívája az applikátor. Az ecsettel és az aplikátorral is tudsz picit satírozni, gyakorolni kell. Miért ecset mégis? Mert szebben, pontosabban tudod feltenni a púdereket.

 1. Ferdén vágott szemöldök ecset, ami egyben Jolly Joker…

Miért? Mert ezzel az ecsettel nemcsak a szemöldöked tudod megformázni. Használhatod még az alsó pillasor alatti árnyékolásra és húzhatsz vele tusvonalat is (gél tussal). Ehhez fontos, hogy az ecset szőre lapos legyen, ha kicsit pufibb, akkor már tusvonal húzására nem igazán alkalmas.

Miért nincs a listában:

 • Alapozó ecset
 • Száj ecset

Mert mint mondottam, ha nem szeretnél egyből sok pénzt ecsetekre költeni, az alapozást és a szád festését meg tudod oldani máshogyan is. Az alapozót az állagától függően ugyan, szivaccsal és kézzel is fel tudud tenni. Nagyrészt szinte mindenki krém állagú alapozót használ, ahhoz pedig nem feltétlenül kell ecset. A rúzsokat pedig úgy formázzák, hogy tökéletesen használhatóak ecset nélkül is.

A képen látható ecsetek MAC termékek:

 1. 134 Powder Brush
 2. 150 Shader Brush
 3. 224 Tapered Blending Brush
 4. 247 Shader Brush
 5. 263 Small Angle Brush

Ha a márkás termékekért rajongsz válaszd ezeket. Ha inkább vásárolnál még mellé mást is és szeretnéd, hogy kijöjjön a keretedből, nézz körül itt is:

www.ecsetshop.hu

www.kryolan.hu

Szeretnéd az ecseteket kipróbálni vagy megtudni, hogy még milyen ecsetekkel tudod elkészíteni magadnak a tökéletes sminket és hogyan? Nézd meg, hogy mit tartalmaz nálam egy sminktanfolyam és válassz:) Várlak szeretettel!

Elérhetőségeim:

Berkes Babett | +36 70 422 4210 | www.babettberkes.hu | info@babettberkes.hu