fbpx

‘IGEN’ – Tippek, tanácsok menyasszo- nyoknak

Minden kedden jövök valami hasznos kis ötlettel, tippel, tanáccsal annak kapcsán, hogy hogyan készülj fel az esküvőd napjára. Megtalálod ezeket a Facebook vagy Instagram oldalamon. Keresd az #igen hastaget!

Hogy készülj a nagy napra?

 

Tapasztalataim alapján álljon itt néhány fontos visszajelzés menyasszonyoktól, amelyek remélhetőleg hasznodra válnak a készülődéshez!

Az esküvő napján még annak is nagy lesz az izgalom, aki a legszervezettebben éli az életét. Legkésőbb akkor, amikor felkerül a ruha és teljes harci díszben készen állsz a szertartásra.

De aznap az a legfontosabb, hogy az első pillanattól kezdve úgy emlékezz erre a napra, hogy életed egyik legboldogabbja volt. Ebbe beletartozik a nap eleje is, azaz a készülődés.

Persze mindannyian mások vagyunk, van aki saját maga szervezi az esküvőjét és van aki másra bizza a teljes nászt, úgyhogy mindenki habitusa, egyénisége szerint vegye ki belőle azt, ami neki számít:)

A készülődés helyszíne

A legtöbb menyasszony úgy emlékszik vissza az esküvőjére, hogy csak úgy elrepült a nap. Ahogy megérkeznek a vendégek, nem lesz egy szabad perced sem, ezért fontos, hogy amíg elkészül a frizrád, a sminked és rádkerül az esküvői ruha, zavartalanul tudj handolódni. Van akinek ez azt jelenti, hogy a barátnőivel vagy a legközelebbi rokonokkal együtt készülnek egy szobában, van, akinek az egyedüllét jelenti a nyugalmat. A lényeg, hogy legyen egy kifejezetten neked fenntartott helyiség, ahová csak az arra jogosultak léphetnek be:) Ha lehet, ne menjen be az egész násznép üdvözölni, sorban, ahogyan érkeznek, mert nem fogsz időben elkészülni és ettől zaklatott leszel.

Nem mindig van lehetőség válogatni, de ha teheted, válassz ideális helyszínt:

 • extrém világos helyiség – ha mégsem megfelelő a fényviszony a szobában, jelezd előre, hogy a sminkes tudjon lámpát vinni
 • megfelelő eszközökkel felszerelt – asztal és két normál szék (vagy bárszék) legyen a sminkesnek, tükör és a közelében konnektor pedig a fodrásznak
 • klímával ellátott – mivel az időjárás totál kiszámíthatatlan, 36 fokban egy világos, tetőréri szobában nem lesz kellemes a készülődés. A ruhádat is alig fogod tudni magadra húzni és azt fogod érezni mire készen vagy, hogy máris mennél zuhanyozni

Segítő személy

Ha nincs esküvőszerveződ és ha nem akarsz mindennel kényszeresen te foglalkozni az esküvő napján, nagyon fontos, hogy legyen egy személy, aki a kezébe vesz mindent helyetted! Őt hívják:

 • a szolgáltatók, hogy hova tegyék a virágokat, a tortát és az italokat
 • a rokonok is, hogy hol kell lekanyarodni a helyszínhez és hol lehet parkolni
 • a barátok, hogy ki lett beteg és mégsem tud eljönni

Természetesen előtte a kedves segítődet neked kell kiképezned a menetrenddel kapcsolatosan.

Ha percenként csörög a telefonod és percenként meg kell oldanod valamit, nem fogsz tudni magadra koncentrálni és elfáradsz, mire elkezdődik a szertartás. Hidd el, hogy nem éri meg ezeket a pillanatokat idegeskedéssel és még mindig szervezéssel tölteni. Ezen a napon neked élvezned kell minden fázist, azt, ahogyan a csodaszép hajad, sminked elkészül, rádkerül a ruha, az ékszerek és hamarosan ‘IGEN’-t mondasz. Hagynod kell, hogy a meghitt pillanatokat legyen időd átélni, ne csak keresni másnap a perceket, hogy hová is tűntek:)

 

Menj biztosra!

Készülj fel minden helyzetre. Persze a külsőddel kapcsolatosan értem, mivel a vendégekére nem lehet. Az az alkohol fogyatkozásával egyenesen arányosan fog különböző helyzeteket teremteni:) Tehát legyen nálad a kozmetikai túlélő csomagodban néhány hasznos dolog:

 • papírzsebkendő, nedves törlőkendő
 • fültisztisztító
 • púder
 • rúzs vagy szájfény
 • parfüm
 • hajlakk, fésű

Számoltasd ki előre!

A legjobban az vált be a menyasszonyoknak, hogy minden szolgáltatónak borítékban össze volt készítve a megállapodás szerinti díj. Így nem lesz káosz, ha valaki nem tud visszaadni és váratlanul sem ér senkit a fizetendő összeg. Ennek intézését szintén rá lehet bízni a segítő barátra, rokonra. Vagy azonnali utalási applikációval (pl. Revolut) a helyszínen is át lehet utalni a díjakat. Nyilvánvalóan ez is megkívánja az előkészületeket, applikáció letöltése, fedezet feltöltése, adatok betöltése.

‘IGEN’

ÖSSZEHÁZASODUNK!

Igen! – megtörtént a lánykérés és boldogan igent mondtál. Ettől fogva elkezdődik az esküvőd szervezése. Jó esetben te még nem vettél részt több esküvőn menyasszonyi szerepkörben, de én már legalább százon. No nem mint menyasszony, hanem mint sminkes, testközelből figyelve és tapasztalva, hogy kinek milyen élménye vagy bosszúsága volt az előkészületekkel addig a pillanatig, amig beül hozzám a sminkes székbe, hogy elvégezhessem az utolsó simításokat.

A te esküvődet is vagy akkor fogják emlegetni még évek múlva is a rokonok és vendégek, ha nagyon rossz volt vagy akkor, ha nagyon jó!:) Ugye az utóbbira szavazol?!

Ehhez meg kell találnod a megfelelő szakemberket, szolgálatatókat, akik leveszik a terhet a válladról a szervezés, előkészületek és lebonyolítás terén. Az itt leírtakkal a tapasztalataim útján szeretnék neked segíteni, hiszen nagyon sokan vagyunk, nem könnyű eligazodni a választás során.

Mindenkinek más az ízlése, igénye ezért csak te dönthetsz arról, hogy ki legyen veled életed legboldogabb napján, de egy biztos, hogy a jó szolgáltatók legfőbb célja, hogy ezen a kiemelkedő napon TE tökéletesen érezd magad!

Minden kedden jövök valami hasznos kis ötlettel, tippel, tanáccsal annak kapcsán, hogy hogyan készülj fel az esküvőd napjára. Megtalálod ezeket a Facebook vagy Instagram oldalamon, keresd az #igen hastaget.

Hány nap van még az esküvődig?

Nap

:

Óra

:

Perc

:

Mp

SOK BOLDOGSÁGOT!