fbpx

Megmutatom, milyen egy sminkes saját neszeszere:)

Sminkeléseim során észrevettem, hogy szinte kivétel nélkül az összes vendégem teljes ámulattal csodálja a sminkkészletemet:) Megértem, van miért!:) Nem azért mert ennyire ‘nagyképű’ vagyok, hanem azért, mert azzal a mennyiséggel egy kisebb sminkes boltot is nyithatnék:) Sminkes kolléganőim is bizonyára pont így vannak ezzel, nekünk minden érdekes, mindenre újdonságra kiváncsiak vagyunk, mindent kipróbálnánk és több havi munkánk összes díját és a munkára fordított időt is előre el tudnánk költeni/tölteni sminktermékek vásárlására, megunhatatlanul!:)

A vendégeim a sminkterméktengert látván biztosan úgy is képzelik el, hogy a sminkeseknek otthon van egy óriási asztaluk egy óriási tükörrel és nap, mint nap, dúskálva a termékek halmazában, csak kiválasztanak a hangulatuknak megfelelően valamit és kisminkelik magukat. Hát nem! Én legalábbis nem! Nem otthon tartom a sminktermékeket, hanem a stúdióban, így van amikor így is történik (ha ott sminkelem magam), de általában nem!

Én azoknak a táborába tartozom, akik majdnem mindig ugyanazt teszik fel maguknak. A sima hétköznapokon! Amikor győz a rutin, mert az idő igenis számít:) Nekem sem áll rendelkezésemre minden reggel 30-40 perc, csak sminkelésre, úgy, mint azoknak az anyukáknak sem, akik két gyermeket indítanak útnak reggel vagy nem anyukáknak, akik ‘csak’ a munkába sietnek. Ezért jó, ha tudod, hogy neked milyen színek állnak jól és mit hova mivel kell feltenned, mert akkor elég kb. 7-8 perc, hogy picit szépíts magadon. (Hogyan tudod megtenni ezt? Nézd meg itt!)

Megmutatom a  neszeszeremet és annak tartalmát, amivel reggelente kb. 7-8 perc alatt készítek el egy nem túl erős füstös szemet és minden egyebet. Én nem csak rész-sminket csinálok magamnak (azaz csak spirált/csak pirosítót/csak rúzst használok), hanem teljes sminket. Ha elutazom valahova, én egy ilyen sminkkészlettel indulok útnak, meg a táskámban lapul még 2-3 rúzs:) Ez az alapkészletem, de kb.1-1,5 havonta megváltozik a sminkes neszeszerem tartalma és természetesen adott alkalomtól is függ, hogy hogyan sminkelem ki magam. Arról nem is beszélve, hogy mivel folyamatosan vásárolom az újabbnál újabb termékeket, mindig van egy-két új kedvenc is, amitől már változott is a neszeszer összetétele a tegnapihoz képest:) A rúzsokat valójában naponta változtatom, annál azért elég fontos, hogy mi van rajtam, milyen színű a körmöm, stb.

A saját sminkes neszeszerem és tartalma (neszeszer: Victoria Secret Beauty Bag):

1. kép


Lássuk egyesével, hogy mik is ezek a termékek! MINDEN TERMÉK ESETÉBEN ÉRVÉNYES, HOGY NÉZZ KÖRÜL A NETEN, MERT TÖBBEZER FORINTOS KÜLÖNBSÉG LEHET AZ ÁRAK KÖZÖTT KÜLÖNBÖZŐ OLDALAKON:)

Alapozó: Lancome Teint Miracle – 04 (télen 03)

Nem tudtam még ettől jobbat találni, egyszerűen imádom! Közepes fedést biztosít, építhető, azaz felteheted lehetvékonyan és kétszer is. Hidratál és 15 faktoros fényvédő is egyben, illetve ami a legfontosabb, hogy apró fényvisszaverő szemcséket tartalmaz, amitől sokkal természetesebb hatású lesz az arcodon, mint más alapozók, 10 pont! Én nem használok korrektort, mert nem szükséges az én bőrömre, így ezzel el tudom fedni a bőrhibáimat. Ezt teszem a szemhéjamra is, mielőtt szemhéjpúdert használnék. Az alapozót én kézzel oszlatom és dolgozom el az arcomon. Hogy hogyan válassz alapozót, megtudhatod itt, egy korábbi bejegyzésemből.

Douglas üzletekben megvásárolható, 12.490.- HUF-tól


Szemhéjpúder: MAC paletta 4 színnel

Én most a képhez hasonló négyes palettát használok, de így ne keresd az üzletekben, mert az üres palettába Te válogathatod össze a színeket. Egyesével is megvehető, ha csak 2 színt használnál. Az én palettám színei az alábbiak (nem a képen látható paletta színei, hanem a saját palettám színei, amelynek fotóját feljebb, 1. sz. képként találod):

Bal felső: Smut

Jobb felső: Vanilla

Bal alsó: Naked Lunch

Jobb alsó: Malt

MAC üzletekben megvásárolható, a paletta 13.800.- HUF, a szemhéjpúder utántöltőkkel


Szemhéjpúder: Catrice Absolute Eye Colour – fekete

A Catrice egy amerikai márka, nem professzionális termékek, de azt kell, hogy mondjam, hogy vannak egész jó termékei (pl. szemhéjpúderek, rúzsok). Azoknak tökéletes, akik saját használatra veszik vagy kezdőknek, akik még nem jártasak a sminkelésben és nem a legdrágáb termékekkel kezdenék. Én csak árnyékolásra használom a szemem külső harmadán felül és alul a pillák tövében, szintén csak a külső harmadon.

Rossmannban, DM-ben kapható, 1.200.- HUF


MAC Fluidline gél tus – Blacktrack

Nem minden nap használom, csak ha olyan hangulatban vagyok, de mindig nálam van:) Én jobban szeretem a gél tusokat, mint a folyékony állagú filces vagy mini ecsetes tusokat. Előbbihez még külön ecset szükségeltetik, utóbbiakhoz adott.

MAC üzletekben kapható, 6.000.- HUF


Szempilla spirál: Yves Rocher Sexy Pulp – fekete

Biztosan Te is kipróbáltál már 1 millió szempillaspirált, mire egyet találtál, amely a Te egyedi szempilla adottságaidhoz passzol. Nálam ez a tuti befutó évek óta, nemcsak dúsít-hosszít, hanem a helyén is marad! Nekem elég fontos, hogy ne kenődjön el és ne is potyogjon le napközben az arcomra! Na ez a spirál tudja mindezt! Van többféle MAC és Lancome Hipnose spirálom és volt Esteé Lauder is, de ők is tudnak olyat csinálni, ami az én pilláimra nem jók! Nálam ez az egyszerű de nagyszerű Yves Rocher spirál mindent visz!

Yves Rocher üzletekben, 4.390.- HUF


Kiko Unlimited Double Touch rúzs – 111

Aki még nem ismerné, a Kiko egy olasz márka, sajnos még magyarországon nem lehet kapni, legközelebb a Bécs melletti Shopping City Süd-ben lehet kipróbálni és megvásárolni. Az állaga inkább vizes-krémes, nagyon szuper tartós, folyékony rúzs! Picit azért szárítja az ajkakat, beszívódik a bőrbe és tartósan fent marad. Szerintem sokkal jobb, mint a Lipfinity. Aki használta már ezutóbbit, az tudja miről beszélek, na azt levakarni sem tudod, de semmivel! Ha reggel kikented és véletlenül otthon hagytad, sem frissíteni, sem leszedni nem tudod magadról. Ami előny is lehetne, csak ez csúnyán berepedezik a szádon és nem nyújt túl szép látványt. A Kiko folyékony rúzsa ezért jó megoldás, más szájfénnyel is tudod kicsit frissíteni, de a másik oldalán található átlátszó fénnyel is használhatod. Ja, és a csomagolása sem utolsó, nagyon exkluzívra sikerült úgy vélem:)

SCS, Ausztria, 9.- EUR


Ecsetek: 

A saját, éppen használatos ecseteim közül nem mindegyikről tudok képet mutani, mert nem található a gyártó oldalán kép róluk.

Balról jobbra haladva:

Sajátom: Karaja mini szemöldök ecset, ferdén vágott végű. Ezzel árnyékolom alul a szemem alsó-külső harmadát, ezzel formázom a szemöldökömet és ezzel húzok tusvonalat is, de csak ha nincs nálam a tusecsetem:) Már nem kapható pont ugyanilyen ecset.

Ilyet vásárolj helyette! Ez a duo ecset jó megoldás, fésű és ecset is egyben. A vágott végű szemöldökecset szerintem Jolly Joker, nemcsak szemöldök formázásra alkalmas, hanem mint fent is írtam, az alsó pillasor alatt is tudsz árnyékolni vele vagy éles kontúrt húzni és ha kellően lapos az ecset feje, akkor még tusvonal készítésére is alkalmas.


Sajátom: Zoeva 225 ecset, árnyékoló-satírozó. Ezzel árnyékolom a szemem külső harmadát felül és alul is. Természetes szálú ecset, nagyon szépen lehet felvinni és árnyékolni a szemhéjpúdereket. Az élek eldolgozására is használhatod. Nem szeretek Douglas-ban ecsetet vásárolni, nem is nagyon szoktam ajánlani sem, mivel itthon nincs is olyan, ami ár-érték arányban megfelelő professzionlis használatra. De most kivételt tettem, mert láttam, hogy ezek jó ecsetek:)

Megvásárolni a Bécs melletti Shopping City Süd-ben van lehetőséged a Douglas üzletekben, 9.- EUR


Sajátom: Estée Lauder ecset, árnyékoló. Ezzel viszem fel a világos színt a szememre a belső és középső harmadra. Kicsi, kerek fejű ecset, szintén a fenti Zoeva ecsettel azonos műveleteket tudod elvégezni vele. Ez az ecset egy Estée Lauder emeletes full palettában volt, így külön sajnos nem lehet megvásárolni.

Ilyet vásárolj helyette! Ez egy Make Up For Ever ecset, nem kell, hogy pont ez a márka legyen, hanem az ecset szálainak a formája a lényeg és az, hogy természetes szálak legyenek, azzal lehet szépen dolgozni.


Sajátom: Karaja mini pirosító ecset. Ezzel teszem fel a MAC préselt por pirosítómat. Szintén a kis mérete miatt jól hasznosítható saját használatra, befér a neszeszerbe és emiatt könnyen utaztatható. Már szintén nem kapható.

Ilyent vásárolj helyette! Pirosító ecsetnél jó ha természetes szálú ecsetet vásárolsz vagy ha szintetikus, válaszd a nagyon sűrű, nagyon finom, puha, közepes nagyságú és kerekfejű ecsetet a szép egyenletes felvitel és eldolgozás miatt.

Azért nem lényeges a márka, mert van aki megengedheti magának a drágább ecseteket, van aki viszont nem. Ezért fontos a forma és az összetétel és mindenki vásárolon olyan árfekvésben, ami számára elérhető.

Milyen egy jó alap ecsetkészlet és hol tudsz itthon elérhető áron ecseteket vásárolni? Nézd meg itt!