fbpx
Micellás víz – az arclemosók királynője!

Amióta megjelentek a hazai piacon is a micellás vizek, én azóta töretlenül rajongok értük. Annak ellenére, hogy sminkelni imádok, esténként lemosni nagyon neeem! A micellás vízek előtt legalábbis így volt. Azelőtt arclemosó tejet használtam (száraz-érzékeny bőröm van), de azért valljuk be csak-csak bejut a szemünkbe, ha rendes munkát akarunk végezni.

A sminktanfolyamokon mindig elmondom, hogy a micellás víz a ’lusták’ arctisztítója, mivel egy lépésben lemosod a sminket, tonizálod, hidratálod. (Igen, lehetnek kozmetikusok, akik most sikítanak, de az én bőrömön tényleg így működik! Száraz és érzékeny és a micellás víz nem bántja, ha nem mosom le, akkor sem húzodik a bőröm utána). Elméletileg egyiket sem kell használat után lemosni, de én le szoktam és arckrémet használok utána. Ráadásul igen hatékonyan tisztít, még aki smink nélkül érkezik hozzám, annak sem marad tiszta a vattakorong a használata után.

Nagyon-nagyon leegyszerűsítve úgy működik, hogy a szennyeződéseket sok kis molekula veszi körbe, amelyek végük kis micellákba zárják őket és hihetelenül hatékonyat eltávolít bármilyen szennyeződést a bőrről. Parabénmentesek, hipoallergének és illatanyagmentesek, bár ezutóbbi nem teljesen így van, mindnek van egy kis, nem erőteljes, finom illata.

Mivel az én bőröm száraz és kicsit érzékeny, így az összes, itt bemutatott termékből az érzékeny bőrre való terméket vásároltam és teszteltem. Lássuk, hogy melyik bizonyult a leghatékonyabbnak!

1. A micellás vizek királynője pedig a: BIODERMA – Sensibio H2O

Nem véletlen, hogy a hazai piacon először a Bioderma micellás oldatát tudtad megvásárolni. Én is ezt a terméket próbáltam legelőször, mégpedig a Sesibio H2O-t.

Érdekesség, hogy a Bioderma már 1991-ben szabadalmaztatta a Sensibio H2O micellaoldatot, amelyet 20 évre levédett, így csak ezt követően dobhatta piacra a több márka is a sajátját.

A Sensibio H2O micellaoldat, idézem: ’ …Ez az első és egyetlen bőrgyógyászati micellaoldat, amely biológiailag tökéletesen kompatibilis a bőrrel: zsírsav-észterei, amelyek alkotóelemei a micelláknak, hasonlóak a  bőrsejtek membránjában található foszfolipidekhez és segítenek természetes módon visszaépíteni a bőr hidrolipid rétegét, amely utolérhetetlen ellenálló képességet és kényelmet biztosít a tökéletes smink eltávolító hatás érdekében…’

Illatanyagmentes, hipoallergén, parabénmentes, kitűnő szem- és bőrtoleranciát biztosít, nyugtatja a bőrt, csökkenti és megelőzi a kipirosodást.

Több bőrtípusra is kifejlesztettek micellás oldatot, így igazán megtalálja mindenki a számítását. Nekem is ez a termék az egyik kedvencem, erős tisztító hatása van, de a bőrt nem kínozza.

Közepes árfekvés, 100-500 ml: 1.500.- HUF – 6.900.- HUF

2. Lancome – Eau Micellaire Douceur

Én személy szerint nagyon szeretem a Lancome termékeket, több arckrémét is használtam már és a kedvencem alapozóm, a Teint Miracle is az ő termékük. A micellás vizét is használom, ami hasonlóan eredményes, mint a Biodermáé. Nagyon jó minőség, hatékony tisztítás és finom illat.

Magasabb árfekvés, 200-400 ml: 7.000.- HUF – 12.000.- HUF

3. Garnier – Micellás víz érzékeny bőrre

Ez a cég is készít több bőrtípusra való micellás vizet. Szerencsére ők is gyártanak kisebb méretben, így olcsóbban tesztelheted, hogy neked is bejön-e! Ami nagyon tetszik, hogy micellás törlőkendő is létezik a kínálatukban:) Nagyon praktikus utazáshoz, bár egyelőre áruházaink polcain nem találtam, így csak neten tudsz rendelni.

Ár-érték arányban nagyon jó termék és közel ugyanazt tudja, mint a Bioderma. Színezék-, parabén- és illatanyag mentes, nem csípi a szemet, bőrt, tényleg hatékonyan tisztít.

Alacsony árfekvés, 125 ml – 400 ml: 1.000.- HUF – 1.900.- HUF

4. Mixa- Anti Dryness

Ez egy új márk a hazai piacon. A MIXA termékekben kizárólag hagyományos és bizonyított, hipoallergén összetevők vannak, amelyeket kifejezetten az érzékeny bőr igényei szerint fejlesztettek ki. A növényi kivonatok, a tápláló vegyületek és az aktív hatóanyagokat tartalmazó keverékek még a legkisebbek érzékeny bőrére is megfelelőek és nagy múltra visszatekintő használatuk által bizonyítottak.

Van, hogy kétszer-háromszor kell lemosnom a szemem vele, így egy kicsit kevésbé tartom hatékonynak, de egyébnként rendben van. Kellemes az illata nagyon.

Alacsony árfekvés, 400 ml: 2.000.- HUF

5. Uriage – Thermal Micellar Water

Az Uriage Termál Micellás arclemosók különleges hatóanyaga az Uriage termálvíz, mely egyedi nyugtató, hidratáló ápolást nyújt. Sárgabarack kivonatban gazdag összetétele nyugtatja az érzékeny bőrt és hipoallergén.

Teljesen megegyezik a minősége a Mixa-éval. Nekem úgy tűnik nem tisztít nagyon erőteljesen, de mégegyszer alkalmazva már tökéletesen megtisztítja a bőrömet és lemossa a sminkemet. Mivel többet kell belőlük használni a teljes tisztításért, így a Mixa és az Uriage végeredményében nem lesz olcsóbb.

Közepes árfekvés, 250 ml – 500 ml: 3.000.- HUF – 6.000.- HUF

6. Hélia D – Micellás sminklemosó víz

Szerintem mindenki tiszátban van vele, hogy a Hélia-D magyar termék (aki nem, az most megtudta). A magyarok sok területen bizonyították már, hogy igenis versenybe tudnak szállni a világpiacon, ebből a szépségipar sem maradt ki. Nem csak gyönyörű lányaink által ismerik a magyarokat ebben az iparágban, több hazai kozmetikum is továbbjutott határainkon és világhírűvé vált, köztük a Hélia-D is! A ’80-as években indult a termékek gyártása és Gábor Zsazsa hírűl vitte Amerikába, hogy az ő bőre bizony ettől a krémtől ilyen szép, így beindult a Hélia-D nemzetközi karrierje is. A napraforgószárból kivont hatóanyag akkoriban teljesen egyedi volt, bizonyítottan visszaadja az ernyedt bőr és izom rugalmasságát, a temékekben növényi összetevőket használnak és több szabadalommal is védték a termékcsaláldot.

Sajnos nekem a miceállis vize nem jött be, pedig nagyon szívesen használnék magyar terméket. 2-3x is használni kell új vattakoronggal, hogy teljesen tisztává varázsolja a bőröm, szemem.

Alacson árfekvés, 200 ml: 990.- HUF

+1. Yves Rocher – Sensitive vegetal nyugtató micelláris víz 2IN1

Nincs a képen, mert nem a sajátomat teszteltem. Többször is próbáltam, de számomra szintén alkalmatlan a tisztításra, alig mossa le a sminket, sajnos sok fent marad és csak szétmaszatolja az arcon.

TIPP! Amire még használhatod a micellás vizet:

Hajfestés után a bőrön maradt festéket is le tudod törölni a micellás vízzel!

Tehát sorrendben történt a ‘minősítés’, nekem a legmeggyőzőbb az 1. számú termék és legkevésbé meggyőző az 5. számú. De a pontos információkhoz hozzátartozik, hogy szerintem a 2.-3. egyformán jó minőségű, a 4.-5. egyformán még használható kategória és a 6.- +1. egyformány nem jól használható termékeknek minősültek nálam. Vásárlásnál döntsön a pénztárca és a termék/gyártó iránt érzett szimpátia.

Fontos, hogy mindenki a bőrtípusának megfelelő kozmetikumokat vásárolja meg és használja, ez alól a micellás víz sem kivétel! Ha nem tudod, hogy milyen a bőröd típusa, fordulj kozmetikushoz, aki segít neked eligazodni bőrtípusodban és tanácsokkal lát el a bőrápolásban.