fbpx

‘IGEN’ – Tippek, tanácsok menyasszo- nyoknak

Minden kedden jövök valami hasznos kis ötlettel, tippel, tanáccsal annak kapcsán, hogy hogyan készülj fel az esküvőd napjára. Megtalálod ezeket a Facebook vagy Instagram oldalamon. Keresd az #igen hastaget!

Kérdezd barátnőidet vagy keress a Google-ban

Ajánlás útján majdnem biztosra mehetsz, mivel a barátnőknek többnyire megegyezik az ízlésük és szívesen ajánlják azt, ami nekik egyszer már bevált. Neten böngészve is rengeteg sminkes közül választhatsz, persze ehhez pár weboldalt célszerű lesz végignézned majd.

A keresőben menyasszonyi smink vagy esküvői smink keresést indítva az első pár találati oldalt mindenképp érdemes végignézned. Lesznek fizetett hirdetések és organikus találatok is, de térkép alapján is kereshetsz.

Nézd meg a sminkes munkáit

Ahány sminkes, annyi stílus, azonban a referencia fotók sokat elárulnak erről. Mindenkinek más az ízlése, ezért meg kell találd azt a sminkest, aki a te ízlésednek megfelelő sminkeket készíti.

Van aki az erős sminkeket szereti magán látni. Legyen az kicsit más, mint a mindennapokban, legyen extrább, látványosabb, emlékezetesebb. Más pedig a természetes, szépítő sminket preferálja, finoman kiemelve a természetes vonásokat. A sminkesek munkái között keresd az előtte-utána fotókat vagy a menyasszonyok fotóit.

Nézd meg az árakat

Nézd meg ki milyen áron dolgozik vagy kérj ajánlatot. A profik kiírják a díjaikat az oldalukra, hiszen ez nem titok. Lehet, hogy már itt kiesik néhány közülük, mert túl drága vagy gyanúsan olcsó. Mindenki más szisztémával dolgozik. Van aki a próbáért és a nagy napi sminkért is ugyanannyit kér, másnál a próba olcsóbb és a nagy napon drágább a smink. Mindig a végösszegre figyelj!

Nézd meg, hogy vállal-e kiszállást (ha szeretnél)

Ha a nagy napon a helyszínen fogsz készülődni, feltétlen olyan sminkest válassz, aki oda is megy hozzád. Van aki egyáltalán nem vállal kiszállást, van aki minimum létszámot szab meg, ami alatt nem megy házhoz, és van, aki elvállalja akkor is, ha csak egy menyasszonyi sminket kérsz. Ezekről érdeklődj az ajánlatkérés során!

Az útiköltség természetes, ha kiszállást szeretnél

A sminkes kiszállási díja egy kényelmi díj, hiszen a nyakába veszi a stúdióját és kiköltözteti a helyszínre, hogy ott készítse el a sminkedet. Az idő alatt, amíg oda- és visszautazik nem tud más vendéget fogadni. Ezen felül fizikai költsége is van a kiszállásnak (üzemanyag, autópályadíjak, jármű amortizációja, parkolási díj).

Ez elkerülhető, ha adott sminkes stúdiójában készülsz, de ez nem mindenkinek felel meg, hiszen legtöbben a helyszínen készülődnek. Illetve fuvarozhatja a sminkest taxitársaság (nem biztos, hogy olcsóbb lesz) vagy rokon, barát is, de ne vedd magadra, ha ezt nem fogadja el, mivel nem mindenki bízik meg az idegen sofőrökben.

Kérj ajánlatot

Kérj mielőbb ajánlatot! Hiszen lehet, hogy a választott időpont már nem szabad, az akár már 1 évre előre is be lehet foglalva. Az írásban tett ajánlat a legjobb, hiszen később nem fordulhat elő, hogy valaki máshogy értette vagy másra emlékszik. Ajánlatkérésedben ezeket írd meg:

  • Melyik napon lesz az esküvőd?
  • Hol lesz a készülődés? (Kiszállást kérsz vagy te mész a sminkes stúiójába?)
  • Hány órára kell készen lenned aznap? (Az első esemény előtt legalább 1 órával célszerű, plusz utazás, ha a készülődés helyszínétől még el kell jutnod a templomig, ceremónia vagy fotózás helyszínéig)
  • Hány fő sminkjét kell elkészíteni? Nekik mikorra kell készen lenniük?

Ezeket fontos előre tudnod, mert a sminkes ezek ismeretében tudja csak elkészíteni a pontos árajánlatot, illetve hogy az adott napon szabad-e!

‘IGEN’

ÖSSZEHÁZASODUNK!

Igen! – megtörtént a lánykérés és boldogan igent mondtál. Ettől fogva elkezdődik az esküvőd szervezése. Jó esetben te még nem vettél részt több esküvőn menyasszonyi szerepkörben, de én már legalább százon. No nem mint menyasszony, hanem mint sminkes, testközelből figyelve és tapasztalva, hogy kinek milyen élménye vagy bosszúsága volt az előkészületekkel addig a pillanatig, amig beül hozzám a sminkes székbe, hogy elvégezhessem az utolsó simításokat.

A te esküvődet is vagy akkor fogják emlegetni még évek múlva is a rokonok és vendégek, ha nagyon rossz volt vagy akkor, ha nagyon jó!:) Ugye az utóbbira szavazol?!

Ehhez meg kell találnod a megfelelő szakemberket, szolgálatatókat, akik leveszik a terhet a válladról a szervezés, előkészületek és lebonyolítás terén. Az itt leírtakkal a tapasztalataim útján szeretnék neked segíteni, hiszen nagyon sokan vagyunk, nem könnyű eligazodni a választás során.

Mindenkinek más az ízlése, igénye ezért csak te dönthetsz arról, hogy ki legyen veled életed legboldogabb napján, de egy biztos, hogy a jó szolgáltatók legfőbb célja, hogy ezen a kiemelkedő napon TE tökéletesen érezd magad!

Minden kedden jövök valami hasznos kis ötlettel, tippel, tanáccsal annak kapcsán, hogy hogyan készülj fel az esküvőd napjára. Megtalálod ezeket a Facebook vagy Instagram oldalamon, keresd az #igen hastaget.

Hány nap van még az esküvődig?

Nap

:

Óra

:

Perc

:

Mp

SOK BOLDOGSÁGOT!