fbpx

Korábbi bejegyzésemben említettem, hogy megrendeltem néhány koerai szépségépolási terméket. Egy részük megjött, de még el kell telnie pár hétnek, hogy érezzem a hatásukat. Alább láthatod az első benyomásokat:)

Terméktapasztalataim:

Fontos információ, hogy nekem száraz bőröm van (hivatalosan vízhiányos). Tehát zsíros, olajos bőrűeknek nem biztos, hogy ugyanígy viselkednek ezek a termékek az arcbőrükön! A legtöbb termék minden bőrtípusra jó, de mint szinte mindenre, erre is igaz, hogy nagyon egyediek vagyunk, lehet, hogy ami nekem szuper jó, az másnak egyáltalán nem jön be.

Sok külföldi fórumot olvasgattam és azt tapasztalom, hogy nagyrészt dicsérik a koreai termékeket, de megvan itt is egy-egy termék, ami nem jön be a használóknak. Nekem eddig az összes bejött, de még csak pár napja használom, így kb. 1 hónap múlva lehet érdemben beszélni arról, hogy mennyire hatásos bármelyik is.

Missha Time Revolution Night Repair Borabit Amboule

A nagyon hasonló nevű Esteé Lauder szérum utánzata. Fermetált összetevőket és vitaminokat tartalmaz. A bőr helyreállítására, ránctalanításra megalkotott kozmetikum.

Csomagolás: 50ml, kis üvegcse, elegáns, lila-arany design, luxus érzés. A kupakba épített pipettával használható.

Állag: A kis üvegcsében folyadék van, amely barnás színű, a víztől sűrűbb, kicsit olajosnak tűnik (de nem hagy olajos réteget az én bőrömön).

Illat: Nem kifejezetten mondanám illatosnak, meghatározhatatlan, kicsit fanyar illat, de nem erőteljes.

Használat: A temék nevében is benne vagy, hogy éjszakai használatra fejlesztették ki, így én is az esti arcápolás részeként használom. A pipettába felszívott folyadékot az arca kell csepegtetni. Nem folyik le gyorsan az arcon, el lehet kenni és belepaskolni a bőrbe. Viszont nem hagy olajos réteget, felszívódik, nagyon kellemes viselet a bőrön, hidratált érzetet ad.

Laneige Water Sleeping Mask

Erősen hidratáló gélkrém.

Csomagolás: 70 ml, opálos kék színű, normál méretű, műanyag arckrémes tégely, tiszta, üde, friss összhatás.

Állag: Olyan, mintha gél állagú lenne, de sűrűbb, gazdagabb, világos kék, opálos gél.

Illat: Virágos, enyhén rózsa illatú.

Használat: Szintén a termék neve elárulja, hogy éjszakai használatra fejlesztették. Egy adagot kézzel eloszlatok az arcomon, elkenem és hagyom egész éjjel magamon. Olyan, mintha egy hidratáló pakolást használnék, de felszívódik, viszont nagyon enyhén ragadós marad. Azonban nem gyűrődik össze a bőr tőle reggelre, mint amikor egy olyan pakolást rakok fel, amit le kellene mosni 15-20 perc után, de fent maradt. Reggel kell lemosni és elég heti 1-2 alkalommal használni. Nagyon jó érzés volt, reggel nem húzódott a bőröm egyáltalán.

Missha All Around Safe Block Essence Sunk SPF 45/PA+++

Arcra használható napfényvédő krém, száraz és érzékeny bőrűeknek is, hidratáló is egyben. Oda vagyok, meg vissza ettől a krémtől:) Ami a legfeltűnőbb, hogy semennyire nem lesz fénylő az arcbőr, mint minden arca vagy testre gyártott napfényvédőtől. Kifejezetten jó száraz bőrűeknek is.

Csomagolás: 50 ml, halvány rózsaszín, ezüst kupakos, az egyik végén ellaposodó flakon. Szuper csajos, de letisztult design.

Állag: Fehér színű, normál állagú krém, vizes bázisú. Azonnal felszívódik, nem hagy olajos, csillogó réteget a bőrön.

Illat: Lágy, virágos illat. A koreaiak nagyon tudnak:D Tökéletesen terveznek, figyelnek arra, hogy ez az arcodon van egész nap, így nem kell elviselned valami förtelmes illatot, sőt. Zseniális!

Használat: A flakonból a kézre kinyomva lehet is felvinni és elkenni az arcon mindenhol alaposan. Tényleg azonnal felszívódik.

NEM ÁLLATOKON TESZTELT TERMÉK!

Holika-Holika 99% Aloe Vera Shooting Gel

Sérült, égett bőrfelületekre használható gél.

Csomagolás: 250 ml, aloe levelet formáló, átlátszó zöld műanyag flakon. Nagyon tetszik (tipikus nő vagyok, nekem a csomagolás is számít:)), viszont a szállítás során könnyen sérül, az én flakonom legalábbis nem utazott túl jól.

Állag: Víztiszta, hűsítő gél, hamar felszívódik, viszont kissé ragacsos marad, ezután lassan de még szívódik fel belőle és csökken a ragacsosság. De ennek a terméknek a gyógyítás a célja, ha már használni kell, akkor van bajod:D, például jól megégtél a napon! Akkor pedig kimondottan jól fog esni, hogy ez tuti rajtad marad és segíti a bőrödet a gyógyulásban.

Illat: Elmondhatatlanul jó, imádom ezt az illatot. Friss, tiszta, nagyon kellemes. Az itthon kapható bármilyen kozmetikumok közül hasonló illata van az uborkás/aloés/bambuszos termékeknek.

Használat: A tenyérbe nyomva fel kell kenni a bőrre.

PARBÉN, OLAJ, BENZOPHENON, PROPYLEN GLYCOL, ÁLLATI SZÁRMAZÉK ÉS MESTERSÉGES SZINEZŐANYAG MENTES.

Mizon Essence Sheet Mask (16 db)

Különböző hatású, eszenciával átitatott fátyol maszkok.

Ebből 16 db érkezett, így szépen lassan elhasználom majd. Egyelőre az hidratáló maszkokat tettem fel este, arctisztítás után a Missha Ampoule előtt.

Csomagolás: Lapos papír zacskó, mindegyiken olyan fotóval, hogy azonnal fel akarja tenni az ember.

Állag: Vékony textil fátyol maszk, bőséges folyadékban.

Illat: Az eddig használtnak nagyon finom, friss, bambusz illata volt.

Használat: Érdemes a fürdőszobában a mosdó felett kibontani és ott feltenni, mivel tocsog az eszenciában. Széthajtogatva az arca kell simítani, nem csúszkál, fent marad. Aztán 10-20 percig irány az ágy vagy a kanapé, kis relaxálással egybekötött pihenés, mert mászkálva nem marad fent tökéletesen. A maszk eltávolítása után a felesleget le kell mosni az arcról.

A már megrendelt, de meg nem érkezett termékek:

Belif – Hungarian Water Essence

Mizon – All in One Snail Repair Cream

Mizon – Snail Repair Eye Cream

Remélem hasznos volt az összefoglaló, nekem kb. 2 hét kutatásba, olvasgatásba telt, így sok utánjárástól megkíméled magad. Keress mindig specifikusan a bőrtípusodra való termékeket, erre ajánlom ezt az oldalt:

www.sokoglam.com