fbpx

Hello 40!

Bőrproblémák bármilyen korban előfordulhatnak, de 40 felett még annak is megváltozik a bőre, aki addig megúszta azt. A legszerencsésebbeknek mindenből csak egy kicsi jut, azaz kevés ránc, kis petyhűdtség és kisebb pigmentfoltok. A kevésbé (bocsánat) szerencsések ’élvezhetik’ a rosacea-s, tág pórusú-, száraz-, érzékeny-, aknés- vagy zsíros bőrt. A non plus ultra pedig ha ezek közül egyszerre, több probléma is megvan.

Ahhoz, hogy a sminked szépen mutasson, legelőször meg kell alapoznod azt a bőröd áplásávál. Nem győzöm hangsúlyozni, hogy milyen fontos a bőr mindennapi hidratálása, ápolása a bőrtípusodnak megfelelően (feltétlen kérd kozmetikus tanácsát). A bőrtípusokról bővebben írtam itt, olvasd el.

Mindennek, amit rendszeresen csinálsz, lesz eredménye! A jónak és a rossznak is. Tehát tisztítsd, hidratáld, ápold a bőrödet a típusának megfelelően, imádni fogja:)

Ha megvagy a smink előtti hidratálással, szükséged lesz a problémák korrigálására is az alapozás előtt.

Nézzük mivel tudsz segíteni (a képekre kattintva már meg is vásárolhatod a krémeket):

Normál bőr

Kisebb pigmentfoltok/enyhe petyhűdtség/kevesebb ránc – Normál primer krémet használj, itt elegendő akár a nappali hidratáló krémed is, amennyiben felszívódik, nem hagy olajos réteget a bőrön. De feltehetsz utána még egy HD primert, csodásan mutat rajta az alapozó. 

                                     

 

Rosacea-s bőr

Különböző fokozatai miatt nagyon fontos a bőr alapvető kezelése! Kozmetikus, bőrgyógyász szakszerő segítségével kordában tarthatóak a tünetek. Sminkelés előtt pedig zöld korrektor vagy zöld pigmentes arckrém segít semlegesíteni a pirosodást.

 

Tág pórusu bőr

Pórus feltöltő krém használatával tudod ideig-óráig segíteni az optikai tuningot:) Szintén kezelhető különböző kozmetikai eljárásokkal és krémekkel.

 

Zsíros/Aknés bőr

Mattító primert használj a kényes területeken. Sűrűbb, szilikonos és folyékonyabb krém állagú mattító primerek is léteznek, próbáld ki neked melyik válik be jobban.

  

 

Száraz bőr

Extra hidratálásra van szükség a sminkelés előtt. Használj a hidratáló krémed alá permetet vagy szérumot, akár mindkettőt. Ne hagyjon olajos, zsíros réteget a bőrön és ezután mehet is az alapozás.

         

 

Érzékeny bőr

Könnyű hidratálót használj, ami gyorsan felszívódik és kifejezetten érzékeny bőrűek számára készült.

Az ajánlott terméke csak tippként szolgálnak. Vásárlás előtt nézz körbe alaposan, hogy miből választhatsz. Ezek a termékek mind elérhetőek az adott márka mintaboltjában, így ott a helyszínen ki tudod őket próbálni. Ha van lehetőség rá, kérj mintát, hogy ki tudd próbálni otthon az alapozóddal is.

Hogy mi is a HELLO 40! itt elolvashatod, találsz egy videót is néhány kedvenc BB, CC krém és alapozó fedésének bemutatásáról!

Figyeld a Facebook vagy Instagram oldalamat az új infókért, tanácsokért, tippekért, videókért!:) Keresd a #hello40 hastaget!