fbpx

KEZDJÜK AZ ALAPOKNÁL! Nem, nem az alapozásra gondoltam:)

Nagyon fontos, hogy a bőrödet folyamatosan tisztítsd. Soha ne feküdj le sminkkel az arcodon, a legjobb, ha naponta kétszer (reggel és este) tisztítod meg arcodat a bőrödnek megfelelő kozmetikumokkal. Ez is fontos, hiszen ha nem a bőrünknek megfelelő szereket választod, pont az ellenkező hatást érheted el.

Személy szerint fontosnak találom, hogy minél tisztább kozmetikumokat használjunk, lehetőleg bio termékeket, de mindenképp törekedjünk arra, hogy minél kevesebb káros anyagot tartalmazzon. Persze kinek mit enged meg a pénztárcája, hiszen e téren a határ a csillagos ég.

Mit tegyél?

Naponta:

Arctisztítás lépései (este, reggel és sminkelés előtt):

1. Használj arctisztító tejet, sminklemosó kendőt, habzó arclemosó folyékony szappant, micellás vizet. Egyiket a sok közül, ne az összeset! Amelyik formula neked bejött és válassz a bőrtípusodnak megfelelő terméket.

2. Ezután tonizáld a bőröd, fontos a bőr pH értékének visszaállítása miatt és mert leszedi a maradék lemosót a bőr felületéről. Kivétel a micellás víz, annak használata után nem kell tonizálni, mert az mindent tartalmaz.

Tipp: Lusták és időhiányban szenvedők válasszák a micellás vizet, az első 2 lépés egyben megoldott a termékkel 🙂 (Bioderma, Lancome, L’oréal, Garnier)

3. Nagyon fontos a bőr hidratálása, hiszen ettől marad meg rugalmassága és simasága. Sminkelés előtt pedig különösen fontos, ugyanis a száraz bőrt az alapozó csak jobban kiemeli. Válassz könnyen felszívódó krémet, ennek használata után azonnal tudsz sminkelni is. Az olajos krémek finom réteget hagynak az arcodon és emiatt foltos lehet a sminked. Használhatsz nappali krémet, éjszakai krémet és szemránckrémet.

Tipp: Figyelj arra, hogy a nappali arckrémed tartalmazzon fényvédőt!

Havonta:

Havonta egyszer használj bőrradírt, eltávolítja az elhalt hámréteget és lehetővé teszi a kozmetikumok hatékonyabb felszívódását. Miután leradíroztad a bőröd, tegyél fel pakolást (hidratálót, ránctalanítót, vitaminost, stb.) 15 percre, majdtávolítsd el a maradékot és kend be a bőröd a nappali krémeddel.

Tipp: Ne csak az arcbőrödet ápold, a nyakad és a dekoltázsod se maradjon ki!

Extra:

Ha megteheted, heti-kétheti gyakorisággal menj el kozmetikushoz arcmasszázsra. A rendszeres masszázs nagyon jó hatással van az arcbőrre, megőrzi rugalmasságát, fokozza a vérkeringést, ezáltal sokkal később öregszik meg a bőr. Illetve a bőrtípustól függően negyedévente nem árt egy nagy arctisztításra is időpontot kérni a kozmetikusnál (van akinek havonta szükséges, van akinek ritkábban).

Ezután jöhet az ALAPOZÁS… Nézd meg az alapozásról szóló bejegyzésemet itt: https://www.babettberkes.hu/alapozas-1resz-hogyan-hasznald-helyesen-az-alapozot/

Copyright 2013 Babett Berkes Makeup