fbpx

Alapozás 1.rész

Első lépésként tisztítsd meg az arcbőrőd és hidratáld. Ha nem tudod, hogy hogyan csináld, olvasd el az erről szóló bejegyzésem. Kihagyhatatlan lépés, ha szép sminket szeretnél, mert enélkül az alapozó nemfog szép egyenletesen mutatni az arcodon.

Hidratáló krém helyett használhatsz báziskrémet, amely a sminket megelőzően felkészítí a bőrt. Feltéve egy hajszál vékony réteget képez, amivel egy finom alapozást érhetsz el. Védi a bőrt a smink és az egyéb külső szennyeződésektől és lehetővé teszi hogy az alap hosszú ideig fent maradjon.

Ezután kell feltenned magát az alapozót.

Mivel kell felvinni az alapozót?

Nincs rossz választás… Használhatod az ujjaidat, kis háromszög szivacsot vagy ecsetet, az alapozó állagától függ. Az eszközöket tartsd tisztán, mert megtelepszenek benne a baktériumok.

Tipp: A szivacsot samponnal mosd ki többször, míg vissza nem nyeri eredeti színét és hagyd teljesen kiszáradni. Az ecsetekhez használj sebbenzint, ezt gyógyszertárban tudod beszerezni vagy speciális ecsettisztító folyadékot, ezt pedig sminkes boltokban vagy a MAC üzleteiben is például.

Melyik a jó alapozó?

Mindegyik 🙂 Illetve kinek-melyik. Választhatsz folyékonyt, habállagút, krémest, stiftest vagy kompakt alapozót. A folyékonytés a hab állagút kézzel, szivaccsal és ecsettel is felviheted, a krémest vagy kompakt alapozót inkább kis szivaccsal vagy ecsettel lehet szépen eldolgozni. Függ a bőrtípusodtól is, ha száraz a bőröd válassz olyan alapozót amely ápolja is, ha zsíros akkor a matt alapozók fognak szebben mutatni rajtad.

Tipp: Ügyelj a kontúrokra a hajtőnél, a nyak és az áll találkozásánál és ne válassz a bőrszínednél sötétebb árnyalatot. Kenj a szemhéjadra is így tartósabb lesz a szemfestéked.

Aki a természetes hatású sminket kedveli, válasszon kevésbé erősen fedő alapozót magának (szinezett hidratáló, BB vagy CC krém). Ez is szépen kiegyenlíti a bőrt, de nem lehet elrontani és maszk hatást elérni vele.

Korrektor:

Alapozás után, ha az nem fed kellően, használj korrektort.

Tipp: Szem alatti karikákra sárgás, de világosabb árnyalatú, a pattanások eltüntetéséres pedig zöldes árnyalatú korrektort használj.

Púder:

Ha matt alapozót használtál vagy száraz a bőröd, nem ajánlom a púder használatát. Ha zsíros bőröd van, vagy normál de a T vonalon zsíros, akkor hazsnálj púdert, megszünteti a csillogást és tartósabbá teszi az alapozót.

Tipp: A színtelen, ún. transzparens púder minden bőrszínre használható.

Szeretnéd megtudni, hogy az alapozáson túl még mi áll jól neked? Mivel tudok elkészíteni a tökéletes sminket magadnak és hogyan? Nézd meg, hogy mit tartalmaz nálam egy sminktanfolyam és válassz:) Várlak szeretettel!

Elérhetőségeim:

Berkes Babett | +36 70 422 4210 | www.babettberkes.hu | info@babettberkes.hu

Érdekelhet még:

Hogyan vásárolj a bőrszínednek megfelelő alapozót! Kattints és nézd meg

Copyright 2013 Babett Berkes Makeup