fbpx

Tudtad, hogy naponta átlagosan akár 15 különböző kémiai vagy vegyi anyagokból álló terméket is használ egy nő a saját testén és arcán? Éppen ezért egyre több hölgy keresi tudatosan a bio, organikus és natúr termékeket mindennapi használatra. Sokan szeretnének minnél kevesebb káros anyagot bejuttatni a szervezetükbe és ezt a napi rendszerességgel használt sminktermékek terén is bevezetik életükbe.

Azoknak szól ez a kis segítség, akik tanácstalanok, hogy mihez nyúljanak, ha bio/organikus/natúr sminktermékekre szeretnék lecserélni a sminkkészletüket.

 1. Zuii – www.zuii.hu

zui_babett_berkes_makeup_eskuvoi_smink_fotozasra3100%-ban ausztrál tulajdonú cég és ausztráliában is állítják elő termékeiket. Jó hír, hogy itthon is forgalmazzák, a termékek elérhetőek a weboldalukon. A termékek „Igazoltan Organikus virágszirom” illóolajokon, növényi kivonatokon, vitaminokon és ásványi anyagokon alapulnak. A Zuii Organic termékek egyáltalán nem tartalmaznak:

 • talkumot
 • parabéneket
 • kőolajszármazékokat
 • génmanipulált összetevőket
 • szintetikus anyagokat
 • A termékeket nem tesztelték állatokon!

2. Dr. Hauschka – www.hauschka.hu

hauschka_babett_berkes_makeup_eskuvoi_smink_fotozasraMinden Dr.Hauschka termék megkapta a BDIH (ellenőrzött természetes kozmetika) minősítést. Ez egy német minősítés és nagyon komoly követelmény rendszernek kell megfelelnie egy terméknek ahhoz, hogy ezt megkapja.

A Dr. Hauschka készítmények körében még a dekorkozmetikumok is olyan összetevőkből készültek, melyek segítik a bőr felfrissülését, regenerálódását, miközben engedik a bőrt lélegezni.

A dekorkozmetikumok alapanyaga minden esetben tartalmaz olyan összetevőt, mely nem csak a gyönyörű színvilágról, de a bőr egészségéről is segít gondoskodni.

A Dr. Hauschka kozmetika és testápolási sajátosságai, amelyeket a dekorkozmetikai termékeke előállításakor is fő szempontoknak tartanak:

 • Negyvennégy éves tapasztalat a hatékonyság és a készítmények „tűrése” területén (1967 óta)
 • Készítmények a bőrfunkciók aktivizálására és normalizálására
 • Gyógynövények biodinamikus termesztése vagy vadon termő növények gyűjtése
 • Kézzel gyűjtött és válogatott gyógynövények
 • Ritmikus folyamatok alkalmazásával készített növénykivonatok
 • Semmilyen kémiai-szintetikus adalék (konzerváló, antioxidáns, emulgátor, illat- vagy színanyag)
 • A bőrrel való megfelelés alapján kiválasztott növényi részek kozmetikai kompozíciói (nem izolált hatóanyagok!)
 • Nem juttat be ún. „bőrazonos” anyagokat (pl. NMF, liposzóma stb) nem szokik hozzá a bőr, nem válik függővé
 • Zsírmentes
 • A cég soha nem végzett és nem is végeztetett semmilyen állatkísérletet!

3. Phyt’s – www.phytsbio.hu

phytsMinden PHYT’S kozmetikum rendelkezik COSMEBIO besorolással és hivatalos ECOCERT tanúsítvánnyal.  A Cosmebio világszerte az egyik legszigorúbb minősítőszervezet. A Phyt’s sminkek a világon elsőként kaptak Cosmebio minősítést (francia bio minősítés) az egész termékpalettát illetően.A Phyt’s sminktermékek nagyon gyengédek, a bőrt nem károsítják, nem komedóképzők, nem szárítanak.

4. Inika – www.ecco-verde.hu, www.kremmania.hu, www.naurel.hu

inika_babett_berkes_makeup_eskuvoi_smink_fotozasra100% -ban természetes és vegán ásványi kozmetikai márka Ausztráliából származik. A 2006-ban alakult Inika forradalmasította a természetes, ásványi kozmetikai termékeket! Minden Inika Mineral smink termék garantáltan talkum mentes és nem miteszerképző, ezért ideális az allergiában szenvedőknek és az érzékenyebb bőrű nőknek. A készítmények mentesek az állati eredetű összetevőktől, petrolkémiai és egyéb mesterséges alkotóelemektől, parabénektől, szintetikus illatanyagoktól, színezékektől.

Az Inika termékek a legnagyobb minősítő intézetek – OFC, Vegan Society, Cruelty Free, AFIC – pecsétjeivel rendelkeznek, és előállításuk megfelel az Európai Uniós irányelveknek.

5. Annemarie Börlind – www.annemarieborlind.hu

annemarieborlind_babett_berkes_makeup_eskuvoi_smink_fotozasraAz Annemarie Börlind természetes smink termékeivel egyedülállóan fejezheti ki egyéniségét a mindennapokban, és különleges alkalmakkor egyaránt. A dekorkozmetikumok a természetes megjelenés mellett, bio termesztésű növényi összetevőkkel gondoskodnak a szemek, az ajkak és az arcbőr ápolásáról.

 • Bőrápolási termékeik kiváló minőségét olyan természetes összetevők biztosítják, melyek csaknem eredeti formájukban kerülnek feldolgozásra, és kizárólag a szükséges technológiai folyamatokon esnek át. A gondos körülmények közt termesztett növényekből kíméletes módszerekkel nyerik ki a különösen nagy hatékonyságú kivonatokat és olajokat
 • A felhasznált növények és gyógynövények kivonatai és a különböző illóolajok nagyrészt minősített bio gazdálkodásokból, egyes esetekben pedig ellenőrzött vadgyűjtésekből származnak
 • Elutasítják a káros összetevők és biológiailag nem lebomló anyagok használatát, így termékeik nem tartalmaznak kőolaj-származékokat, paraffinokat vagy PEG-eket, szilikon olajokat és policiklusos pézsmavegyületeket